december 13, 2018 8:32 e m
Published by

Möt våra studenter

Här kan du läsa våra studenters tankar om sin utbildning Sports Marketing Diploma (SMD).

Johan Andreasson

Berätta kort om dig och din bakgrund.
Johan heter jag, 28 år gammal och bosatt i Stockholm. Jag är i grunden utbildad kock, men valde för ett antal år sedan att satsa på försäljning och marknadsföring istället. En bransch där det alltid händer grejer och är full fart. Man träffar många nya människor varje dag och utvecklar sig själv som människa genom alla nya utmaningar och erfarenheter som arbetet ger. Det gillar jag!
Vad var det som gjorde att du sökte in till Sports Marketing Diploma?
Eftersom jag är en total sportnörd, som mer eller mindre har koll på alla sporter, så kändes den här utbildningen perfekt för mig, att kombinera sport med affärer! Eftersom jag både arbetar och pluggar samtidigt så passar den mig perfekt eftersom utbildningen är på distans.
Hur upplever du denna distansutbildning så här långt? 
En givande och väldigt intressant utbildning med bra innehåll och bredd, samtidigt som det är engagerade och kunniga föreläsare.
Hur ser dina ambitioner och mål ut med din framtida yrkeskarriär?
Efter avslutad utbildning är mitt mål att arbeta inom branschen i någon idrottsorganisation eller företag.
Siktet är inställt på att arbeta med försäljning och sponsring.

Maximilian Gyllsten

 

Berätta kort om dig och din bakgrund.

Jag heter Maximilian Gyllsten och är 25 år. Jag är aktiv inom ishockey samt parahockey, styrelseledamot i Alingsås hockey och landslagsspelare med ett VM 0ch ett OS inom parahockeyn.

Vad var det som gjorde att du sökte in till Sports Marketing Diploma?

Från att jag hörde talas om utbildningen första gången så visste jag att detta var något för mig. Att läsa på distans är nytt för mig men väldigt lärorikt och med täta samtal från kursledarna funkar det bra för mig.

Hur upplever du denna distansutbildning så här långt? Går den att förena med ett annat yrke skulle du säga?

Det gör den med all säkerhet, men då jag har en hel del med landslaget i parahockey har jag inte något arbete att gå till på vardagarna. Jag jagar efter en praktik plats där man kan se branschen inifrån och vara i vardagen.

Hur ser dina ambitioner och mål ut med din framtida yrkeskarriär?

Jag hoppas att få arbeta inom sportbranschen på något sätt, sen är jag inte helt hundra på om jag i detta nu vet precis vad det skulle vara. Men något som jag brinner för är projekt och utveckling. Om det är inom en förening alt förbund vet jag inte nu.

Martin Andersson

Berätta kort om dig och din bakgrund.

Martin Andersson heter jag och bor i Halmstad. Är 35 år och har ett stort idrottsintresse där hockey, fotboll och golf är de sporter som jag brinner för mest. Jag har varit aktiv inom ett antal olika idrotter/föreningar men det blev till slut fotbollen som jag satsade mest på innan skador tyvärr satte stop. Numera är jag engagerad i ishockeyklubben Halmstad Hammers HC samt supporterföreningen Sledgehammers.

Vad var det som gjorde att du sökte in till Sports Marketing Diploma?

Efter något år i Hammers marknadsgrupp växte intresset mer och mer och jag kände att detta är något som jag skulle vilja jobba med professionellt. Jag började söka efter utbildningar på nätet och där hittade jag Caddie. Dock dröjde det ca två år innan jag väl bestämde mig för att ansöka till utbildningen. Att kunna gå en distansutbildning passar mig perfekt då jag kan kombinera den med mitt nuvarande lagerjobb.

Hur upplever du denna distansutbildning så här långt? Går den att förena med ett annat yrke skulle du säga?

Hittills har utbildningen varit mycket lärorik och bra. Att kunna koppla många uppgifter till en fadderförening (i mitt fall Halmstad Hammers) har gjort utbildningen än mer intressant och jag känner redan att jag kommer ha stor nytta av dessa kunskaper i framtiden. Även om utbildningen inriktar sig mot idrotten känns det som att jag skulle ha stor nytta av den även om jag skulle jobba med med något annat. Alla företag behöver ju en duktig marknadsförare!

Hur ser dina ambitioner och mål ut med din framtida yrkeskarriär?

Jag blir färdig med mina studier våren 2019 och då är mitt stora mål att få en anställning hos en elitförening. Den stora drömmen är att få jobba med sponsring/marknadsföring inom en hockey- eller fotbollsklubb.

—————————————————————

Vill du precis som studenterna ovan läsa Sports Marketing på distans. Sök då in till vårens utbildningsomgång som har nästa planerade start i oktober 2019.

Categorised in: