maj 9, 2018 8:08 f m
Published by

“Vi vill att fler ska hålla på med idrott så länge som möjligt i en så bra verksamhet som möjligt.”

 

Vi fick ett samtal med vår alumn Linnéa Tyden Busck som gick i Team 11. Hon berättar om sin spännande yrkesroll på SISU Idrottsutbildarna/Västra Götalands Idrottsförbund.

 

När startade du din anställning?

Jag har arbetat på SISU Idrottsutbildarna/Västra Götalands Idrottsförbund sen maj 2017, så exakt 1 år.

 

Vad har du för yrkesroll?

Idrottskonsulent med ansvar för föreningar i Härryda Kommun och delat ansvar med kollega för föreningar i Partille Kommun.

 

Hur ser dina arbetsuppgifter ut?

Väldigt blandat, men i stora drag är vi stöd för våra föreningar när det kommer till utveckling och utbildning. Vi som organisation står inför ett förändringsarbete där fokus ligger på fem utvecklingsresor: Jämställdhet, Inkludering, En ny syn på träning och tävling, Stärkt ledarskap och Modern förening. Mycket av vårt arbete handlar om att stötta föreningarna i dessa resor. Vi vill att fler ska hålla på med idrott så länge som möjligt i en så bra verksamhet som möjligt.

 

Vad tar du med dig från din förra yrkesroll på Ytterby och din utbildning?

Från Ytterby IS framförallt kunskapen om vilka behov som finns i en idrottsförening och vad man framförallt behöver hjälp med. De flesta av mina kollegor har en idrottsbakgrund och det anser jag är en styrka i vår yrkesroll. Man får en djupare förståelse för hur föreningslivet fungerar.

 

Från utbildningen på Caddie tar jag med mig mycket kunskap kring framförallt arbete med partnerskap och hur man kan arbeta med sitt eget varumärke. Skolan gav mig också ett brett nätverk som jag har nytta av fortfarande.

 

Vilka är de viktigaste framtidsutmaningarna för er?

Som jag skrev ovan så är den största utmaningen att få barn och ungdomar att stanna i föreningslivet längre, oavsett vilken eller vilka idrotter man väljer. Idag är den genomsnittliga åldern på en medlem 11 år och det är inte alls bra!

 

Vi vill skapa förutsättningar för att barn och ungdomar får ett livslångt intresse för rörelse. Vill man läsa mer om vad som händer inom svensk idrott kan man spana in www.strategi2025.se

 

 

Tack för samtalet och stort lycka till i din viktiga roll inom idrottsrörelsen!

 

 

Categorised in: