april 26, 2018 9:26 f m
Published by

http://www.wttc2018halmstad.com/wp-content/uploads/press/logo/WTTC2018_OFF_LOGO.png

350 miljoner TV-tittare riktar fokus mot Halmstad

Intervju med Caddie-alumnen Peter Johansson

Vi fick en exklusiv intervju med Peter Johansson, vår Caddie-alumn, och numera Marketing Coordinator på LIEBHERR World Team Table Tennis Championships 2018. Peter är en del av det team som snart ska välkomna 147 nationer till Halmstad Arena för världsmästerskapet i Lag-VM i Bordtennis. I teamet finns även en annan Caddie-alumn, projektledare Johnny Ewerstein. 
 
Det är 72 deltagande nationer på damsidan och lika många på herrsidan som deltar. Lag-VM startar på söndag den 29 april och avslutas en vecka senare. Det är det enskilt största idrottsevenemanget i Sverige i år och det största i Halmstads historia någonsin. Världens strålkastarljus kommer med andra ord vara riktade mot Halmstad en vecka framöver.
 
 
 

Berätta liter mer om din roll och dina arbetsuppgifter i er organisation.

Från början arbetade jag uteslutande med marknadsföring men efterhand har det blivit mer kring logistik och uppbyggnad av arenan. Just nu handlar mycket om att få rätt saker på rätt plats och att se till så att alla externa aktörer har rätt information och kommer på rätt plats vid rätt tidpunkt.
 
Förutom A-hallen i Halmstad Arena har vi även byggt om två ishallar vilket krävt mycket anpassning både gällande golv och utseende. Halmstad Arena är Sveriges största multiarena sett till ytan men för denna typ av evenemang hade en ännu större arena varit att föredra. Vi använder i stort sett varenda vrå i arenan. Förutom själva mästerskapet håller det Internationella Bordtennisförbundet cirka 100 möten då hela bordtennisvärlden är samlad på samma plats. 
 
 

Hur upplever du intresset inför stundande Lag-VM?

Intresset är väldigt stort. 147 nationer kommer vara representerade på plats i Halmstad och 350 miljoner tv-tittare kommer följa mästerskapet som sänds live i 130 länder, i Sverige sänder SVT i sina huvudkanaler. Bordtennis är världens största idrott sett till antalet anslutna nationsförbund (226 länder) därför det stora antalet nationer representerade. 
 
 

Till sist, varför ska vi åka till Halmstad och besöka Pingis-VM?

För att det är årets idrottshändelse i Sverige och för att vi vill prestera idrotten på ett nytt och innovativt vis. Vi jobbar efter mottot ”Welcome to the Next Level!” och det är något som kommer märkas. 
 
 

Länkar – för mer info om mästerskapet

Här kan du läsa mer om Ping Pong Power.
Här kan du ser när Johnny Ewerstein och Jörgen Persson medverkar i Aftonbladet TV.
 
 
Stort lycka till önskar vi på Caddie!
 
http://www.wttc2018halmstad.com/wp-content/uploads/press/halmstad/halmstad_arena01.jpg
 
Photo: © Anders Andersson

Categorised in: ,