december 11, 2018 10:13 f m
Published by

Studerande på Sports Marketing Diploma ger sina perspektiv på utbildning och karriär

I en intervjuserie kommer vi presentera de studerande som nu läser Sports Marketing Diploma (SMD). Det är en distansutbildning som genomförs under 1 år. Här har de studerande möjlighet att fördjupa sig inom ramen för sina olika intresseområden. De kan också planera och lägga upp utbildningen, utifrån sina olika förutsättningar i när man kan studera. Först ut är Martin Andersson som berättar mer om sina tankar kring utbildningen så här långt.

Martin Andersson

Berätta kort om dig och din bakgrund.

Martin Andersson heter jag och bor i Halmstad. Är 35 år och har ett stort idrottsintresse där hockey, fotboll och golf är de sporter som jag brinner för mest. Jag har varit aktiv inom ett antal olika idrotter/föreningar men det blev till slut fotbollen som jag satsade mest på innan skador tyvärr satte stop. Numera är jag engagerad i ishockeyklubben Halmstad Hammers HC samt supporterföreningen Sledgehammers.

Vad var det som gjorde att du sökte in till Sports Marketing Diploma?

Efter något år i Hammers marknadsgrupp växte intresset mer och mer och jag kände att detta är något som jag skulle vilja jobba med professionellt. Jag började söka efter utbildningar på nätet och där hittade jag Caddie. Dock dröjde det ca två år innan jag väl bestämde mig för att ansöka till utbildningen. Att kunna gå en distansutbildning passar mig perfekt då jag kan kombinera den med mitt nuvarande lagerjobb.

Hur upplever du denna distansutbildning så här långt? Går den att förena med ett annat yrke skulle du säga?

Hittills har utbildningen varit mycket lärorik och bra. Att kunna koppla många uppgifter till en fadderförening (i mitt fall Halmstad Hammers) har gjort utbildningen än mer intressant och jag känner redan att jag kommer ha stor nytta av dessa kunskaper i framtiden. Även om utbildningen inriktar sig mot idrotten känns det som att jag skulle ha stor nytta av den även om jag skulle jobba med med något annat. Alla företag behöver ju en duktig marknadsförare!

Hur ser dina ambitioner och mål ut med din framtida yrkeskarriär?

Jag blir färdig med mina studier våren 2019 och då är mitt stora mål att få en anställning hos en elitförening. Den stora drömmen är att få jobba med sponsring/marknadsföring inom en hockey- eller fotbollsklubb.

 

—————————————————————

Vill du precis som Martin läsa Sports Marketing på distans. Sök då in till vårens utbildningsomgång som har nästa planerade start i mars 2019.

 

Categorised in: ,