september 8, 2013 11:56 f m
Published by

Föreläsninguppdrag för idrottsförbund

I helgen arrangerade Svenska Curlingförbundet sitt konvent inför kommande OS-säsong. Åland var platsen och helgen blev ett enda stort solsken. Inte minst tack vare entreprenörerna på Curling i Åland som stod som värdar. Efter många tuffa motgångar längs resan kommer den allra första curlinghallen på Åland snart att stå klar. Vi fick en presentation och rundvandring i denna vackra hall.

2013-09-07 17.20.17

 

 

 

 

 

 

 

Konventet handlade mycket om planering inför kommande OS-året. Ett olympiskt spel innebär förstås en stor möjlighet för curlingsporten att synas i rampljuset under två intensiva veckor. Med den stolta svenska tradition som finns och med de resultat som såväl damerna som herrarna presterat, finns det all anledning att se positivt på Sotji-OS.

Caddie fanns representerat av Frans Fransson, som föreläste på temat “Sportmarknadsföring i praktiken”. Frans talade inledningsvis om att sätta upplevelsen i fokus och att förstå vad sportkonsumenten idag efterfrågar. Han lyfte betydelsen av att våga tänka i nya banor. Likaså betonades vikten av arbeta långsiktigt med sitt varumärkesarbete och hur man ska kommunicera med alla sina intressenter. Mot slutet presenterades också olika exempel på idrotter som varit framgångsrika i att rekrytera nya utövare till sin sport.

Vid konventet diskuterades även andra frågor. Exempelvis hur man ska presentera curling för en helt oinvigd. Anton Porotikov gav en presentation om hur man gör detta bäst på 30 minuter. Patric Klaremo berättade om vikten av att arbeta långsiktigt, jobba modernt och att inte glömma bort utbildning.

Det blev ett väldigt lyckat konvent i Svenska Curlingförbundets regi. Det blev många intressanta diskussioner om curlingsportens vilja att utvecklas och nå ut till nya utövare. Vi på Caddie hoppas nu att alla dessa idéer kommer få genomslag. Sporten som firar 100 år som förbund år 2016, har stor potential att locka många nya besökare till sina hallar och arenor. Förhoppningsvis kommer OS-året 2014 få ännu fler besökare att förstå tjusningen med denna sport.

Categorised in: